dimarts, 18 de desembre del 2007

Entrevista Gabriel Masfurroll - PREGUNTES

1. Que va estudiar? On?

2. Perquè va decidir estudiar econòmiques?

3. Normalment pensem que els hospitals son cosa de metges. Que va fer queun jove economista s’interessés per la gestió hospitalària?

4. Que aporta la gestió econòmica a la sanitat? Podem gestionar elshospitals com negocis? Els malalts son clients?

5. A mes de la seva dedicació professional, vostè a tingut sempre uninterès per l'esport. Aquest interès s'ha manifestat ten com aesportista (vostè va ser nedador de nivell); com a directiu del FCBarcelona. I ha escrit un llibre sobre les lliçons de l'esport per elmon de l'empresa. Mes enllà del manteniment de la condició física,Quina es la utilitat de l'esport en la vida diària i en la gestióempresarial?

6. Una vegada dins del mon de la sanitat, i vist des de la perspectivadel temps, quin és el moment decisiu en la seva carrera professional?

7. La sanitat ens posa en contacte amb els essers humans en moments bendifícils. Moltes vegades, l'hospital es el símbol del guariment i dela recuperació de la salut. D'altres es la seu de la frustració iel sofriment. Quines implicacions tenen aquest aspectes a l'hora deprendre decisions de gestió? Les finances i la salut van sempre de lama?

8. Sanitat Publica vs. Sanitat Privada. Es aquest el debat? Soncomplementaries? El servei que ofereixen es comparable? Elsdestinataris son els mateixos?

9. Quina influència tenen les mútues i companyies privades deasseguraments de salut sobre el desenvolupament del sector hospitalari?

10. La seva vida professional ha passat per etapes ben diferenciades. Que se sent més: tècnic, executiu o empresari?

11. Qué és USP Hospitals?

12. Aquestes clíniques són conegudes internacionalment, creu que moltes vegades són demanda del turisme sanitari?

13.Des que vostè es president, USP ha crescut molt mitjançant la comprad'hospitals arreu d'Espanya. Existeix un estil i un servei comú idistintiu dels seus hospitals o cadascú es diferent? Que cal fer perintegrar els equips i coordinar tantes instal·lacions?

14.El prestigi i la reputació d'un hospital (o d'un Grup Hospitalari) esdeu, en bona part a la reputació i reconeixement dels metges que hitreballen. Com és la relació del gestor/ propietari de l'hospital ambels metges? Que cal per atreure i mantenir els millors professionals?Donat que vostè coneix be els dos ambients, quines semblances i quinesdiferencies hi han entre el mon del futbol i el de la sanitat? En elshospitals també hi ha Messis i Ronaldinhos?

15.A més de la seva feina i les dedicacions puntuals al mon de l'esport,vostè també s'ha implicat directament en altres projectes que mostrenel seu compromís amb la societat. Que es la Fundació Àlex? Quin es elseu objectiu?